Miriam Princen

Rol

Vakspecialist, coach, vrijwilliger.

Over

Mijn naam is Miriam Princen. Ik woon samen met mijn hond in Weert. Voordat ik in 2012 terugkeerde naar mijn geboorteplaats, heb ik 24 jaar in Amsterdam gewoond. Daar ben ik als leerkracht werkzaam geweest in het regulier onderwijs en in het speciaal onderwijs cluster 2, voor leerlingen met een auditieve handicap en ernstige spraak-taalmoeilijkheden.

Ik heb ervaren dat door de toenemende registratiedruk er steeds minder naar het totale kind gekeken werd en dat de focus kwam te liggen op leerprestaties en ontwikkelingsachterstanden. Mede dankzij de School voor Biodanza, waar ik in aanraking kwam met het Biocentrisch Principe, heb ik opnieuw leren kijken naar de werkelijke behoefte en leerontwikkeling van een kind. Hierbij hoorde het loslaten van verwachtingen en normbepalingen. Wat ik er voor terugkreeg was een onbevangen open blik en mijn passie om leeractiviteiten aan te bieden volgens het Natuurlijk Leren.

Ik ben op mijn best als ik in beweging en in spel mag zijn. Het liefst buiten in de natuur waar ik graag de uitdaging en het avontuur op zoek. Het brengt me in een staat van zijn, waar ik me vrij voel om te ademen en te leven met wat er op dat moment is.
Sinds een half jaar onderneem ik ontdekkingstochten door de natuur, individueel of met een klein groepje kinderen, maar altijd samen met de honden. We gaan als een roedel op pad langs akkers en door bossen, waar de sporen van herten, wilde zwijnen en bevers te zien zijn. Boompje klimmen, slootje springen, hutten bouwen en fantasiespel wisselen elkaar af. Mijn ervaring is dat de kinderen zich vrij voelen in hun expressie, geen cognitieve druk ervaren, samenwerken en zorg dragen voor elkaar en voor de honden.

Graag draag ik mijn steentje bij aan Stichting LOEK@YOU, omdat ik me zeer kan vinden in de missie en visie en de organisatiestructuur.