Leontien van Grunsven

Rol

Inhoudsdeskundige, lid zorgteam en vrijwilliger

Over

Mijn naam is Leontien van Grunsven. Ik woon in Veldhoven (Oerle) samen met mijn man Peter van Grunsven. We hebben 2 volwassen kinderen en 3 kleinkinderen.

Van oorsprong ben ik leerkracht in het reguliere basisonderwijs, met als specialisatie het begeleiden van Pabo-, Roc studenten en naaste collega’s. Ik heb hiervoor specifieke cursussen gevolgd in begeleidingsvaardigheden, coachen en trainingen op dit gebied. Op latere leeftijd heb ik een Master SEN (Special Educational Needs) opleiding gedaan – en succesvol afgerond – met als afstudeerrichting Coachend Innoveren.

Op dit moment ben ik met pensioen. In deze periode heb ik me bewust bezonnen op het feit dat ik iets wilde gaan ondernemen. Ik wilde nog graag mijn kennis, vaardigheden en ervaring in zetten omdat ik vind dat ik daar nog wel iets in te bieden heb!
In deze zoektocht kwam ik Stichting LOEK@YOU tegen. Het eerste wat ik voelde en dacht was: ‘Daar zou ik wel iets in willen en kunnen betekenen!’. En met name voor deze groep kinderen*. In mijn meer dan 40 jarige loopbaan heb ik ieder jaar wel 3 of 4 kinderen in de groep gehad die behoefte hadden aan een specifiek kindgerichte benadering én begeleiding. Kinderen die echt iets anders nodig hadden dan het systeem van het gangbare reguliere basisonderwijs. Ik heb mijn uiterste best gedaan – en met mij zéér vele leerkrachten – om deze kinderen* wèl te kunnen geven wat ze nodig hebben.

Ik besef nu dat ik in een wereld terecht kom die veel te maken heeft met het basisonderwijs, maar in werkelijkheid er toch ver vanaf staat. Ik maak nu ècht kennis met de strijd èn het verdriet van deze kinderen* die thuis zitten. Ik ontdek een wereld waarvan ik in mijn loopbaan als leerkracht eigenlijk geen notie had. Oppervlakkig wel natuurlijk, maar je moest weer naar de orde van de dag. Wat ook niet anders kon. In dit systeem van onderwijs ben je uiteindelijk als énige persoon verantwoordelijk voor een hele groep waardoor er geen tijd en ruimte is voor specifiek déze groep kinderen.
Nu ben ik blij dat ik via deze weg toch iets kan betekenen voor deze groep kinderen*, want mijn hart blijft toch altijd bij kinderen in zijn algemeenheid liggen.

Het mooie van het werken binnen LOEK@YOU is wederom een persoonlijke verrijking. Ontdekken, leren en nieuwsgierig willen en kunnen zijn. Dit geeft een enorme voldoening. Ik merk dat ik er enthousiast van word en weer kan geven wat ik wil geven. Ik wil deze stichting – vanuit een manier van kindgericht denken – mee vorm geven. Met als doel voor deze kinderen* ruimte te creëren/geven waardoor zij weer vanuit een veilige omgeving kunnen ervaren dat ze er mogen zijn zoals ze zijn. Zodat ze zich weer durven en kunnen ontplooien vanuit hun eigen talenten!

* lees: én hun ouders