Marieke Jonkman

Rol

Professioneel begeleider,coach, vrijwilliger

Over

Mijn naam is Marieke Jonkman. Ik woon met mijn man en onze drie kinderen in Veldhoven.

Ik ben begonnen als leerkracht basisonderwijs wat ik altijd met veel plezier heb gedaan. Heb op verschillende scholen, in verschillende groepen en in verschillende steden gewerkt. Ik heb op speciaal onderwijs gewerkt en in achterstandswijken. Ook heb ik een tijdje volwassenonderwijs Nederlands gegeven.

Toen onze kinderen zijn geboren ( drie in anderhalf jaar tijd!) hebben we besloten dat ik zou stoppen met werken. Ik heb erg genoten van het opgroeien van onze kinderen, maar het begon ook weer te kriebelen. Daarom ben ik verschillende studies gaan volgen, waaronder kindercoaching. Het welzijn van kinderen vind ik erg belangrijk en heeft me nooit losgelaten. Nu ik zelf moeder ben, zie ik nog meer hoe belangrijk het is om je goed te voelen, vrij van belemmeringen, angsten en dat je als kind gezien wordt.

Na het volgen van de studie kindercoaching, cursussen, praktijkdagen, trainingen, kwam ik tot de conclusie dat ik mijn eigen praktijk wilde opzetten. Dit heb ik ook gedaan!

Ik werk hier vooral met kinderen en jongeren over hun zelfbeeld, faalangst, concentratie, plannen en organiseren van huiswerk. Kijk graag naar hoe we onderwijs beter passend kunnen maken door naar de leerstijl en de leervoorkeuren van het kind te kijken en hierop in te spelen. Ook ben ik een groot voorstander van bewegend leren. Dit is echt mijn speerpunt! De kracht van een coachende aanpak met mijn onderwijsachtergrond is een mooie combinatie. Denken en doen in mogelijkheden!

In mijn praktijk ben ik helaas ook thuiszitters tegengekomen. Deze kinderen en hun gezin grepen me erg aan. Ik ben blij dat de stichting Loek@you is opgericht en dat ik daar mijn steentje aan bij mag en kan dragen!