Patricia Barendse

Rol

Vakspecialist, kindercoach, vrijwilliger

Over

Hallo,

Mijn naam is Patricia Barendse, ik ben getrouwd en moeder van twee tienerdochters. Vanaf 1995 heb ik een eigen salon aan huis en ben ik werkzaam als schoonheidsspecialiste. Dit werk doe ik al jaren met veel liefde en plezier. Toch heb ik besloten om een totaal andere weg in te slaan. Sinds de geboorte van de kinderen heb ik me verdiept in de ontwikkeling van de kinderen. Toen ze eenmaal op de basisschool zaten heb ik me opgegeven als overblijfouder.

Mijn ervaring… ik was onder de indruk van hoe de kinderen met elkaar omgingen, hoe ze emoties juist wel of niet konden tonen en de hoeveelheid prikkels die kinderen op een dag binnen krijgen! Een aantal kinderen kan daar prima mee omgaan, maar er zijn ook (hoog gevoelige) kinderen die dit moeilijk vinden. Vaak voelen deze kinderen zich onbegrepen, met alle gevolgen van dien. Het heeft me best bezig gehouden wat die prikkels en dat onbegrepen gevoel bij het kind kunnen veroorzaken, dus besloot ik het roer om te gooien. Ik ben op zoek gegaan hoe ik deze kinderen zou kunnen helpen.

Om iets te kunnen betekenen voor deze kinderen kwam de opleiding kindercoach naar voren. In 2015 ben ik de opleiding kindercoach van BGL gaan volgen in Eindhoven en ben nu gediplomeerd kindercoach. Omdat ik een extra aanvulling zocht voor hoog gevoelige kinderen, heb ik de cursus energetisch kindercoach gevolgd bij Lilianders in Uden en ben nu ook gecertificeerd energetisch kindercoach. Mijn doel is het unieke kind weer in zijn kracht te zetten, dit doormiddel van de drie B’s, Bewustwording, Balans en Begeleiding. Ik heb me aangesloten bij LOEK@YOU om iets te kunnen betekenen voor de stichting vanuit mijn hart. Graag bied ik (creatieve) hulp aan kinderen en ouders die op een laagdrempelige wijze hulp nodig hebben.