De ouderkamer van LOEK@US

LOEK@US is een initiatief vanuit Stichting LOEK@YOU en is bedoeld voor het hele gezin. Binnen het project LOEK@US valt de ouderkamer. Hiermee creëert de stichting een ontmoetingsmogelijkheid voor ouders en verzorgers.

Voor wie is de ouderkamer bedoeld?

De ouderkamer is bedoeld voor alle ouders en opvoeders die te maken hebben met de thuiszittersproblematiek.

Wat is de Ouderkamer?

Ouders kunnen veel steun aan elkaar hebben als ze onderling hun ervaringen delen en praten over de problemen die ze tegenkomen. Ineens merk je dat je niet de enige bent.
De ouderkamer is een plek waar ouders/verzorgers onder het genot van een kopje koffie of thee, elkaar ontmoeten en met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Er is ruimte voor het opbouwen en onderhouden van een netwerk en sociale contacten. Er worden soms activiteiten georganiseerd, er wordt informatie uitgewisseld en er wordt kennis opgedaan. Daarnaast worden ouders ondersteund door de begeleiders van de ouderkamer. Dit is een vast team dat bestaat uit ervaringsdeskundigen, vakspecialisten en soms een stagiaire.

Wanneer is de ouderkamer?

Omdat het een nieuw project is starten we op de eerste dinsdag ochtend van de maand van 09.30u tot 11.30. In de loop van de tijd kan dit door de ontwikkelingen aangepast worden.

Planning ouderkamer

Datum Tijd Thema
Dinsdag 7 november 09:30 – 11:30 uur Opening ouderkamer
Dinsdag 5 december 09:30 – 11:30 uur Laat je verrassen
Dinsdag 9 januari 09:30 – 11:30 uur Positief het nieuwe jaar in
Dinsdag 6 februari 09:30 – 11:30 uur Frisse start

Dinsdag 7 november (open bijeenkomst)

Opening van de ouderkamer. Hier kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee kennismaken met andere ouders en de begeleiders van de ouderkamer.

Dinsdag 5 december (aanmelden)

Op deze speciale dag, tovert sint bij iedereen een grote lach.
Laat je vandaag verrassen door de goedheilig man, snoepgoed en lekkers is er volop dan.
Hopelijk ziet hij je daar, de koffie en thee staat al voor je klaar.

Dinsdag 9 januari (open bijeenkomst)

Om het jaar goed in te gaan willen we iedereen vragen om een zelfgemaakt hapje mee te nemen. Het is een ochtend voor goede voornemens, positieve gedachten en reflecteren op het afgelopen jaar.

Dinsdag 6 februari (aanmelden)

Om de ochtend fris te starten zullen we vanuit de nachtegaal vertrekken voor een wandeling in de bossen. Na deze wandeling kunnen we ons onder het genot van een kopje koffie of thee opwarmen in het restaurant van de nachtegaal.

Open inloop en aanmelden

Op de dagen dinsdag 7 november en dinsdag 9 januari is de ouderkamer open voor iedereen, deze dagen kunt u zonder aanmelding deelnemen aan de georganiseerde activiteiten.

Op de dagen dinsdag 5 december en dinsdag 6 februari geldt er een aanmelding voor de ouderkamer. Dit vanwege de activiteiten die dan gepland staan. Om u aan te melden kunt u mailen naar het mailadres: info@lerenopeigenkracht.nl