Vacature: vrijwilliger LOEK@TALENT

Gezocht bezige bijtjes voor LOEK@TALENT

Wil jij iets goeds doen voor de maatschappij? Ben jij gedreven en proactief? Word dan vrijwilliger bij Stichting LOEK@YOU in Veldhoven.

Voor versterking van ons enthousiaste vrijwilligersteam zijn wij op zoek naar een:
Vrijwilliger LOEK@TALENT

Wat doe je?

In deze vrijwilligersfunctie ben jij vrijwilliger bij het talentenprogramma van Stichting LOEK@YOU.

Bij LOEK@TALENT worden leerzame activiteiten georganiseerd, die GRATIS toegankelijk zijn. Activiteiten richten zich op de leeftijd van 4 t/m 21 jaar. De activiteiten vinden plaats in de regio van Veldhoven en Wintelre, maar kinderen en jongeren van wat verder weg mogen ook deelnemen. De groepjes zijn klein, maximaal 6 kinderen en/of jongeren.

De activiteiten die georganiseerd worden, zijn heel wisselend van aard en worden voornamelijk geleid door vrijwilligers. Zij proberen op een ontwikkelingsgerichte manier te denken, te kijken en te handelen. Dit alles met de focus op het versterken van kennis, bekwaamheden en kwaliteiten van de kinderen en jongeren.

Het doel van de activiteiten van LOEK@TALENT is kijken naar wat kinderen en jongeren WEL kunnen en positieve ervaringen opdoen. Het stimuleren van de ontwikkeling en de zelfredzaamheid. Het (her)ontdekken van interesses en het proberen van activiteiten en het doorzetten van inspanningen die een positieve invloed hebben op de maatschappelijke positie, de culturele ontplooiing en het greep krijgen op de eigen koersbepaling. LOEK@TALENT is een vrijwilligersproject van Stichting LOEK@YOU.

Wij bieden talentprogramma’s aan op het gebied van techniek, dans, creativiteit, toneel, scheikunde/natuurkunde, ICT, koken, sport, kunst, zorg voor een ander, dienstverlening, multiculturele samenleving, etc.

Als vrijwilliger organiseer je verschillende activiteiten, begeleid je de kinderen tijdens de activiteiten, help je mee met de voorbereiding, het klaarzetten en soepel laten verlopen van de activiteiten van LOEK@TALENT.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar een enthousiast, geduldig, empathisch persoon die het leuk vindt om kinderen te begeleiden en te enthousiasmeren. Je bent creatief in denken en doen en neemt zelf initiatieven.

Er zijn twee richtingen binnen LOEK@TALENT waar je hulp zeer wordt gewaardeerd.De eerste is de actieve werkgroep. Deze werkgroep bedenkt en organiseert de activiteiten van A tot Z. Hierbij moet je denken aan PR, deelnemers werven, activiteiten bedenken, vrijwilligers regelen. Dit doe je samen in het team van de actieve werkgroep.

Ook kan je je opgeven om deel uit te maken van de vrijwilligerspool. Dit betekent dat de actieve werkgroep je kan benaderen om een door hen georganiseerde activiteit, te begeleiden.

Je kan zelf aangeven of je wil deelnemen aan de actieve werkgroep of binnen de vrijwilligerspool wil worden opgenomen.

Wie zijn wij?

Stichting LOEK@YOU helpt kinderen en jongeren van 4 t/m 21 jaar met een gemiddeld tot hoog IQ waarvoor school geen (volledig) passend aanbod kan bieden. We begeleiden kinderen en jongeren die een korte time-out van school nodig hebben, dreigen uit te vallen of (deels) zijn uitgevallen op school. Wij bieden individuele zorg en begeleiding, met als uitgangspunt de mogelijkheden en talenten van het kind. We zien de kinderen voor wie ze zijn, zodat ze zich thuis voelen en na een tijdje op eigen kracht verder kunnen.

Interesse?

Ben jij de juiste persoon voor deze functie? Stuur dan jouw enthousiaste aanmelding naar Stichting LOEK@YOU via info@lerenopeigenkracht.nl. Ook voor vragen over de Stichting, de functie of andere vragen kun je contact opnemen via dit mailadres of via het telefoonnummer: 06-13080432.

Naast deze vacature hebben wij ook veel andere mogelijkheden om je als vrijwilliger in te zetten voor Stichting LOEK@YOU. Stuur een mail naar bovenstaand mailadres en dan nemen wij contact met je op om de mogelijkheden samen te bespreken.