Prikkelarm vakantieprogramma bij LOEK@SUMMER

– Door Mireille Camps –

Trampoline - Foto door Theo van Sambeek

Foto door Theo van Sambeek

Vorig jaar is het project LOEK@SUMMER voor het eerst gelanceerd in Veldhoven en mocht stichting LOEK@YOU al direct de prijs ‘Eén voor Veldhoven’ in ontvangst nemen. Kinderen en jongeren die niet mee kunnen doen aan reguliere zomervakantieprogramma’s uit de regio, kunnen door de kleinschalige en prikkelarme opzet, vaak wèl meedoen aan de activiteiten van LOEK@SUMMER.

VELDHOVEN – Iedereen in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar kan meedoen. Vrijwilligster Marie-José Jansen enthousiast: “Zij kunnen zich per activiteit inschrijven, dat 5,00 euro per dagdeel kost, inclusief lunch. We starten in week 28 bij Stichting LOEK@YOU op Heuvelstraat 60 te Veldhoven en in week 32 verzamelen we op het terrein van Blokhut d’n Bosbender in Oerle.”

Per dagdeel

De groepjes bestaan uit 3 tot 6 kinderen of jongeren en worden begeleid door minimaal 2 professionals per dagdeel en een aantal vrijwilligers. Vrijwilligster Louise-Anne der Kinderen: “Ik wil wel benadrukken dat kinderen die meedoen aan de activiteiten van LOEK@SUMMER, niet per definitie dezelfde kinderen zijn die door LOEK@YOU begeleidt worden. We hebben zelf een pleegzoon met hechtingsproblematiek. Vorig jaar vroeg ik of ik erbij kon zijn en zo ben ik zelf vrijwilliger geworden.”
Anne-Marie van Gils: “Vrijwilligers zijn van harte welkom: vrijwilliger@lerenopeigenkracht.nl. U kunt uw kind opgeven via www.eventbrite.nl of (06) 13.080.432.”

‘VRIJWILLIGERS ZIJN VAN HARTE WELKOM’

Stichting LOEK@YOU

Stichting LOEK@YOU is in 2016 gestart door Mandy Mennings: “Toen mijn zoon uitviel op school, heb ik een netwerk ingeschakeld om eens mee te denken om zodoende kinderen iets te bieden, die in dezelfde situatie zitten. Daaruit is de stichting ontstaan. We zijn in 2016 gestart met vakspecialisten in het begeleiden van kinderen die al thuis zitten of dreigen uit te vallen. Denk aan kinderen en jongeren met ADHD, autisme of prikkelgevoeligheid. Die begeleiden we thuis, op school of op locatie. Daarnaast zijn er een aantal vrijwilligersprojecten, voorlichting en preventie voor professionals, LOEK@TALENT, Vierplezier voor kinderen, LOEK@US: lotgenotencontact voor het gezin of vrijwilligersparticipatie voor volwassen.”

Een vrijwilligersproject van Stichting LOEK@YOU is LOEK@SUMMER: een prikkelarm vakantieprogramma in kleine groepjes, waarbij natuur, rust, bewegen, ontdekken en ontmoeten centraal staan.

 

Dit is een publicatie van het Veldhovens Weekblad.