Eindhovens Dagblad – LOEK@SUMMER in Veldhoven bezorgt speciale kinderen een leuke zomer

Publicatie van Eindhovens Dagblad – 25 juni 2018, door Bianca Kuijpers

VELDHOVEN – Het lijkt misschien of kinderen en jongeren die niet naar school kunnen altijd vakantie hebben, maar zo voelt dat voor hen niet. Daarom organiseert de Veldhovense stichting LOEK@YOU een zomerprogramma speciaal voor deze kinderen onder de naam LOEK@SUMMER.

Louis-Anne der Kinderen © FotoMeulenhof

Louis-Anne der Kinderen: ,,Nadat we er anderhalf uur waren, ging mijn zoon zelfs verstoppertje doen.” © FotoMeulenhof

Louis-Anne der Kinderen bracht vorig jaar zelf haar pleegzoontje naar de activiteiten. Omdat hij last heeft van hechtingsproblematiek mocht ze erbij blijven. “Mijn dochters gingen vroeger naar Jeugdland, dan renden ze naar het bordje met hun leeftijd en waren weg. Bij mijn zoon hoefde ik dat niet te doen. Maar nadat we er anderhalf uur waren ging mijn zoon zelfs verstoppertje doen. Blijkbaar voelde hij zich daar zo veilig. Ik denk dat er later in de week ouders waren die zich afvroegen wat hij daar eigenlijk deed.

Superheldenspel

De oprichter van de stichting vroeg Der Kinderen na de zomer al of ze niet vaker wilde komen helpen. Ze zei daar in eerste instantie nee tegen vanwege haar toenmalige baan, maar ging in januari toch aan de slag als vakspecialist bij de stichting. Het tempo bij die activiteiten ligt niet hoog. “We zeggen niet: we gaan van één tot half vier een superheldenspel doen. Nee, ze mogen eerst even tekenen of hutten bouwen. Wat het kind wil. Vaak, als ze zien wat we gaan doen, vinden ze het toch wel leuk.

We zeggen niet: we gaan van één tot half vier een superhel­den­spel doen. Nee, ze mogen eerst even tekenen of hutten bouwen
Louis-Anne der Kinderenu

Het zomerprogramma vindt plaats in week van 9 juli en in de week van 6 augustus. Per dagdeel kunnen maximaal twaalf kinderen meedoen. Ze worden onderverdeeld in twee groepen: van vier tot negen á tien jaar en de oudere kinderen. Op elke twee kinderen is er een begeleider. Er zijn naast vier vrijwilligers altijd twee vakspecialisten van de stichting aanwezig.

Alle kinderen met een normale begaafdheid in de leeftijd van 4 tot en met 18 jaar die extra aandacht en ondersteuning nodig hebben, kunnen meedoen aan het prikkel­arme vakantieprogramma.

Freerunnen

Per activiteit staat drie uur geland en de activiteiten lopen uiteen van een superheldenspel tot ouder en kind-yoga en een workshop met een clown voor de kleinsten. De oudere jeugd gaat onder meer zwemmen, freerunnen en suppen (stand up paddling).

Deelname kost 5 euro per dagdeel, tickets kopen kan via eventbrite.nl. Ook vrijwilligers voor de activiteiten zijn nog welkom. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via summer@lerenopeigenkracht.nl.