Nieuwsbrief Hakuna Matata Holidays

Finiki-Methoni, oktober 2018
PDF

Beste lezer,

Het is al weer oktober! Het klinkt al zo winters maar hier is het (na een vroege najaarsstorm eind september) weer prachtig zomers weer. Overdag zo’n 24 – 25 graden. De avonden zijn wel koeler dus voor hen die de komende tijd Griekenland bezoeken: wel een lange broek en een vest of jasje mee nemen!

Vluchten naar Griekenland

Er zijn een aantal vliegmaatschappijen die inmiddels hun tarieven voor 2019 bekend hebben gemaakt. We hebben naar wat prijzen gekeken bij Transavia (let op: aanbiedingen nog maar enkele dagen geldig!), Aegean en Condor (vanaf Düsseldorf) en zelfs vluchten op Kalamata (ongeveer een uur rijden naar Hakuna Matata Holidays) zijn echt acceptabel. Dus, wil je bij ons op vakantie komen? Neem eens een kijkje op onderstaande sites voor een geschikte vlucht.

Sowieso is het over het algemeen het voordeligst om zo lang mogelijk van te voren een vlucht en een auto te boeken. Dus als je je vakantiedata al weet voor volgend jaar: aarzel niet en kom lekker ontspannen bij Hakuna Matata Holidays!

Wij geven een korting van 10% als je vroeg reserveert voor één van onze accommodaties! De links naar de websites van de airlines die we bekeken hebben:

Bijdrage van LOEK@YOU

Vorig jaar is de stichting gestart met het project LOEK@US. Met de Ouderkamer van LOEK@US creëert de stichting een ontmoetingsmogelijkheid voor ouders en verzorgers.De ouderkamer is bedoeld voor alle ouders en opvoeders die te maken hebben met de thuiszittersproblematiek.

Onlangs schreef een ouder:

De Ouderkamer is een inloopochtend voor ouders van thuiszitters of dreigende thuiszitters en biedt de mogelijkheid om andere ouders te treffen die in dezelfde situatie zitten. Dit alles uiteraard onder het genot van een bak koffie of kopje thee met iets lekker erbij.
Ik ben nu een paar keer binnen gelopen op deze dinsdagochtend en iedere keer als ik er weg ging bedacht ik me dat de naam “de Ouderkamer” misschien niet helemaal het juiste woord is voor deze inloopochtend. Het woordje kamer heeft misschien een verkeerd beeld en doet mij namelijk denken aan een lerarenkamer; een wachtkamer; een controlekamer… klinkt in mijn oren dus als een kamer waar je liever niet graag zit. Maar de ouderkamer is nu juist een kamer waar ik graag heen ga. Ik kan er mijn verhaal doen zonder bekritiseerd te worden, zonder mijn kind te moeten gaan verdedigen waarom ik blij ben dat hij even niet naar school gaat. Ik krijg er tips en tops, do’s en dont’s, voor grote en kleine problemen. Maar ook een lach en een traan komen aan bod omdat de situaties waarin we zitten zo herkenbaar zijn.
Niet alleen trof ik in de ouderkamer lotgenoten maar bleken deze lotgenoten ook nog eens bekende te zijn, mensen die ik op straat dagelijks zo voorbij loop en ze vriendelijk begroet in het voorbij gaan. Op straat maak je niet snel een praatje over je situatie thuis maar hier binnen in de ouderkamer vinden deze gesprekken wel plaats en zoeken we samen naar oplossingen, vinden we steun aan elkaar en zijn we oprecht geïnteresseerd in elkaars kinderen.
Ik kijk iedere keer weer uit naar de volgende keer .. De ouderkamer is meer een ESCAPE-ROOM, een kamer waar je juist even opgesloten wil worden om even afgesloten te zijn van die buitenwereld. Even weg van alles en lekker even ons zelf te zijn.

Bent u een ouder/opvoeder uit Brabant of Limburg dan kunt u lid worden van de oudergroep via: https://www.facebook.com/groups/loekatus/
Of wilt u eens langs komen bij de ouderkamer? U bent van harte welkom om eens binnen te komen lopen.
De volgende ouderkamers staan nog gepland:

  • 6 november, van 09:30 tot 11:30 uur
  • 4 december, van 09:30 tot 11:30 uur

Adres: Heuvelstraat 60 Veldhoven

Loek@you heeft voor de komende herfst/winter nieuwe activiteiten!

Het lijkt nog ver weg maar de tijd gaat snel: KERSTIVAL

Beste ouders en opvoeders,

Op 14 december organiseert Stichting LOEK@YOU voor het project LOEK@US KERSTIVAL, een super gezellige kerstavond voor het hele gezin.

Deze avond is bedoeld voor gezinnen die het zwaar hebben doordat kinderen (ernstige) beperkingen/problemen hebben of ernstige problemen ondervinden in het onderwijs.

Uitgebreidere informatie is te vinden op eventbrite.

Komen jullie ook? Kerstival is gratis te bezoeken.

Geef je snel op via de registratieknop, want VOL=VOL

Ik kom ook!

Hier een project van LOEK@TALENT: HET KERSTKOOR:

Thema: muziekproject The Sparkles
KIDS en TEENS – activiteit, leeftijd: 4 t/m 18 jaar
Doelgroep: kinderen en jongeren die extra aandacht nodig hebben door bepaalde beperkingen, trauma, prikkelgevoeligheid, enz.

Data en tijden:

  • Start: 24 oktober 2018 van 15:00 uur tot 17:00 uur
  • Repetitie: 31 oktober, 7 november, 14 november, 21 november, 28 november, 12 december steeds van 15:00 uur tot 17:00 uur
  • Optreden: 14 december tussen 17:30 en 21:00 uur en 16 december tussen 13:00 en 16:00 uur
  • Leerdoel: plezier, kennis opdoen van muziek, dans, toneel

Wat gaan we doen?

Op woensdagmiddagen is de repetitie van 15:00 tot 17:00 uur. In dit project zal er o.a. aandacht besteed gaan worden aan muziek, dans en toneel. We gaan een modern kerstverhaal maken! Dit willen we natuurlijk ook laten zien met onze groep The Sparkles. Er zijn (minimaal) 2 uitvoeringsmomenten op 14 december in de avond en 16 december in de middag.

Ik doe mee!

In onze volgende nieuwsbrief nog meer over LOEK@TALENT.

LOEK@WINTER

Op donderdag 3 en vrijdag 4 januari 2019 gaan we een prikkelarm tweedaagse activiteitenprogramma organiseren bij Blokhut de Bosbender. Vanuit daar gaan we naar verschillende locaties om winteractiviteiten te beleven of we blijven op de Bosbender met de kids om te knutselen, marshmallows te roosteren of een winterparcours af te leggen. Volop plezier dus in deze twee dagen.

Aanmelden bij LOEK@WINTER

Hier de link naar de nieuwsbrief van Loek@you waarin nog meer interessante artikelen te vinden zijn.

Eerste vroege najaarsstorm

Op 29 september hebben we al een zeer vroege najaarsstorm gehad. Het waaide enorm hard en veel mensen hadden dit niet verwacht: er waren nogal wat boten op het strand gewaaid! Gelukkig is onze boot in orde!

Inmiddels is het weer helemaal opgeklaard en genieten we nog steeds van heerlijke zomerse temperaturen. Vorige week zijn we weer eens samen een stukje gaan varen: ‘even’ een lekkere frappé halen in Finikounda! Lekker gezwommen in zee: het zeewater heeft nog een aangename temperatuur van 24,7 graden! Heerlijk!

Vlag ter herkenning

Omdat afgelopen zomer enkele gasten onze poort voorbij reden omdat we niet echt herkenbaar waren langs de weg, hebben we mooie beachvlaggen laten maken. Nou, als dit niet meer opvalt! Hmm, ik bedenk nu dat er misschien een schijnwerper bij moet voor in de avond.

Lekker eten

Laatst kwam ons ter ore dat er in één van de naburige dorpjes een soort taverna is waar je lekker kunt eten. Omdat we graag lekker eten, zijn we eens op onderzoek uitgegaan en kwamen we terecht in het kleine dorpje Perivolakia. We werden als oude vrienden ontvangen in een piepkleine taverna. Het was een doordeweekse avond en hadden niet gebeld van te voren. We konden mee-eten met hun eigen gerecht, een soort pasta-kaas ovenschotel. Een lekkere salade erbij, huisgemaakte feta, olijfolie en uiteraard ook eigen gemaakte wijn. Hoe lekker kan zo’n relatief eenvoudig maal zijn! Daarnaast zijn de eigenaren van dit kafenion zo hartverwarmend gastvrij! Hier gaan we vaker terugkomen!

Olijven

Langzaamaan beginnen de olijven weer rijp te worden. Hier en daar is de oogst zelfs al begonnen. De komende week gaan we alvast de Kalamata eet-olijven oogsten en prepareren om een lekker hapje te worden bij een wijntje. Er zijn er heel veel afgewaaid maar er hangt nog wel een leuk maaltje aan.

De olijven voor de olijfolie zullen we pas tegen eind november gaan oogsten omdat we een week tot 10 dagen een kleine vakantie in Griekenland gaan houden. Ons doel is om in ieder geval naar Meteora te gaan ten noorden van Athene.

Wandelen

Het wandelseizoen met de Freewalkers is ook weer in volle gang. Na de regen tijdens de storm en het zeer aangename weer daarna met zon en fijne temperaturen ziet de natuur er lekker opgefrist uit.

Hartelijk dank weer voor het lezen en bekijken van onze nieuwsbrief!

Zoals altijd help je ons enorm door deze nieuwsbrief te delen met jouw netwerk! Ook het delen van onze website en Facebookpagina vinden we heel fijn!

Sinds kort is Hakuna Matata Holidays ook op Tripadvisor te vinden. Met al heel wat mooie reviews van onze gasten!

Weet je al wanneer je vakantie hebt in 2019? En zou je graag bij ons op vakantie willen komen? De vluchten op Athene en Kalamata laten zeer goede prijzen zien én ook wij geven een korting van 10% op onze accommodatie als je vóór 31 januari boekt!

Kom genieten van al het moois wat Messinia te bieden heeft!

Warme groeten,
Jan en Will

Jan en Will van den Heuvel-Kastelijn
Jan: 0030 69 71 8448 16
Will: 0030 69 7044 3665

Sitaria
24006 Finiki – Methoni – Messinia
Griekenland

info@hakunamatataholidays.nl
www.hakunamatataholidays.nl
Facebook: @hakunamatataholidays.griekenland