Louisa Meenks

Rol

Psychomotorische (kinder)therapeut en vrijwilliger

Over

Ik ben Louisa Meenks (1985).
Jarenlang heb ik in de verstandelijk gehandicaptensector gewerkt. Ik werkte met mensen met een ernstige verstandelijke beperking en daarbij komende gedragsproblematiek. Mijn nieuwsgierigheid naar waar deze problemen vandaan kwamen en ze hierin te kunnen ondersteunen werd steeds groter. Daarbij wilde ik de mogelijkheid hebben om mensen de tijd en aandacht te bieden die ze nodig hebben. Dit is voor mij de reden geweest om de opleiding tot psychomotorisch kindertherapeut te gaan volgen.

Ook ben ik werkzaam geweest als ambulante medewerker, verbonden aan een medisch kinderdagverblijf dat verbonden is aan een jeugdzorg organisatie. In dit jaar heb ik veel ervaring mogen opdoen, maar kwam ik er ook achter dat ik me als een vis in het water voelde wanneer ik individueel met het kind bezig was. Op dit moment ben ik als ZZP’er werkzaam binnen LerenOpEigenKracht en heb ik daarnaast nog anderen ZPP werkzaamheden: o.a. binnen een PMKT praktijk, Kinderdagverblijf etc.

Mijn doel is om kinderen te laten groeien en bloeien, dit doe ik door een veilige omgeving te creëren. Ook staat plezier centraal, een kind kan alleen leren wanneer het hierin plezier ervaart. Ik vind het belangrijk kinderen te ondersteunen bij de ontwikkeling van een eigen “ik”, waarbij het kind kan gaan leren voelen om zichzelf te mogen zijn. Door te spelen en te bewegen met kinderen in de therapie wordt aangesloten bij de belevingswereld van het kind. Naar mijn idee levert deze aansluiting een belangrijke bijdrage bij het creëren van een omgeving die voor het kind veilig, vertrouwd en plezierig is.