Loes Hubers van Dort

Rol

Vakspecialist en vrijwilliger

Over

Hallo,

Mijn naam is Loes Hubers van Dort, ik ben getrouwd en samen hebben wij twee mooie dochters in de basisschool leeftijd. Met mijn gezin en onze kat woon ik in het mooie Veldhoven. Hier ben ik 12 jaar geleden terecht gekomen nadat ik mijn man had leren kennen en mijn droom om kleuterjuf te worden in duigen was gevallen. In Nederland is namelijk de regel dat jij als je leerkracht op de basis school wilt worden, je een spelling- en rekentoets moet afleggen om te laten zien dat je dit goed kunt. Als dyslext zijnde bleek die spellingstoets voor mij te hoog gegrepen en na 8 pogingen was het tijd om de conclusie te trekken dat ik een nieuwe droom moest gaan vinden.

Zo ontstond er een zoektocht waarin ik gewerkt heb in de kinderopvang en de schoonmaak. Uiteindelijk ben ik de opleiding kindercoach gaan doen met een specialisatie. Ik wilde kinderen gaan helpen die op wat voor manier dan ook vastliepen in het onderwijs. Als kind heb ik zelf door mijn dyslexie en achteraf gezien door mijn hooggevoeligheid, veel moeite gehad op school. Dat ik daarnaast ook gepest werd hielp natuurlijk helemaal niet mee. Ik vind dat ieder kind het recht heeft om met plezier en zelfvertrouwen naar school te gaan. Daarin vind ik het ook belangrijk dat er gekeken word naar de talenten van ieder kind. Hoe kunnen deze ingezet worden om het beste uit ze te kunnen halen? Om extra mogelijkheden te hebben om kinderen te kunnen helpen die gepest worden op school, ben ik ook kragttrainer geworden, dit is een nieuwe weerbaarheidstraining.

Begin 2019 kwam stichting loek@you op mijn pad en aangezien de visie en missie mooi aansluit bij die van mij heb ik besloten om mij ook aan te sluiten bij dit team waar ik ondertussen met veel plezier aan het werk ben.