Chantal

Rol

Vakspecialist, gezinscoach en vrijwilliger

Over

Mijn naam is Chantal van Koert en ben sinds 19 oktober 2020 werkzaam als vakspecialist bij Stichting LOEK@YOU.

Ik ben meer dan 15 jaar actief in het jeugd- en jongerenwerk bij verschillende organisaties in het land, waarbij ik veel heb gewerkt met ‘kwetsbare doelgroepen’ en jongeren met ‘gedragsuitdagingen’.

Van origine kom ik uit het westen van Nederland waar ik ben geboren en getogen. Na het behalen van mijn HBO diploma Culturele maatschappelijke vorming (tegenwoordig Social Work) ben ik in 2003 vertrokken naar het zuiden van het land en kwam terecht in Someren.
Sindsdien ben ik helemaal verkocht aan de mooie bossen, vriendelijke mensen en meer relaxte levensstijl van beneden de rivieren.

De afgelopen 4 jaar heb ik op Curaçao gewoond en gewerkt als hippotherapeut. Dat is een soort therapie met inzet van paarden waarbij kinderen met autisme in een natuurlijke omgeving leren zich verder te ontwikkelen.

Inmiddels ben ik sinds kort weer terug in Nederland en woon ik tegenwoordig in Leveroy samen met mijn 3 honden; Ksanthos, Vyna en Bruce.

In mijn werk ben ik een aanpakker, een duizendpoot, creatief, geloof erg in de kracht van ‘samen doen’ en vind humor erg belangrijk in contact met jongeren en mijn collega’s.

Ik ben gespecialiseerd coaching en begeleiding van jongeren met verschillende achtergronden en hulpvragen. Ik heb ervaring met het inzetten van verschillende methodieken zoals Brainblocks, Movement method, Horse Boy Method, Systemisch opstellingswerk, Coaching met inzet van paarden, Rots en water-weerbaarheidstraining en Topdog (= training voor verbeteren van weerbaarheid & sociale vaardigheden met inzet van psychosociale hulphond)

Kortom mijn rugzak zit vol met kennis, vaardigheden en ervaring om te delen.
Immers; Geluk vermenigvuldigt zich, als je het deelt!