Nancy

Rol

vakspecialist, gezinscoach, casusregisseur, vrijwilliger

Over

Wie ben ik? Dat is een goede vraag, ik zal eens proberen om daar een niet al te uitgebreid antwoord op te geven 😊

Mijn naam is Nancy Folkers. Ik ben in 2020 afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool Sociale Studies. Binnen mijn opleiding heb ik kennisgemaakt met verschillende doelgroepen; kinderen met een fysieke of mentale beperking, volwassenen die maatschappelijke of persoonlijke problematieken hebben, maar ook mensen met een vluchtverleden en andere culturele achtergrond. In mijn laatste jaar heb ik vanuit de gemeente Geldrop-Mierlo een onderzoek gedaan naar de situatie omtrent de vluchtelingkinderen. Dit was een heel leuk en leerzaam onderzoek, maar tegelijkertijd ook ontdekkingsreis door de schrijnende verhalen van wat die mensen mee hebben gemaakt.

Als professional ben ik iemand die zoekt naar de kracht die iemand bezit; deze kracht kan iemand zelf uit het zicht hebben verloren. Als vakspecialist help ik de kinderen, ouders en andere betrokken hun eigen kracht, gezamenlijke kracht(en) en talenten te vinden zodat zij op hun eigen manier en niveau mee kunnen doen aan de maatschappij. Dit is per situatie anders, want iedereen is uniek.

Als persoon ben ik iemand met mijn eigen soort enthousiaste energie. Ik houd van lekker bezig zijn en dit kan op verschillende manieren. Mijn eigen talenten liggen vooral bij het koken, bakken of knutselen; Het creëren van vanalles. Ik houd echter ook van skeeleren, dansen, wandelen en nieuwe plekjes ontdekken ver weg of dichtbij.