DE SPEELKAMER en BOOST speciaal voor kinderen die extra aandacht nodig hebben

Een aantal jaren geleden had een bevlogen groepje mensen een idee. Dat idee is uitgegroeid tot een prachtige stichting waar we enorm trots op zijn. Nu staat er een prachtige stichting en we hebben een mijlpaal bereikt, want Stichting LOEK@YOU bestaat 5 jaar. Kent u Stichting LOEK@YOU nog niet? Kijk dan eens op onze website.

Onlangs is de stichting verhuisd naar Locht 66A te Veldhoven. De stichting organiseert allerlei mooie activiteiten voor kinderen en tieners uit Veldhoven en omstreken, die allemaal wat extra aandacht nodig hebben. De activiteiten zijn vaak gratis te bezoeken. Daarnaast biedt de stichting zorg voor kinderen en jongeren die uitvallen uit onderwijs.

Helaas is door het coronavirus de officiële opening van het nieuwe pand én de geplande feestweek voor het 5-jarig bestaan uitgesteld naar het najaar. Toch kan dit moment natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Het 5-jarig bestaan is een bijzondere mijlpaal en een mijlpaal moet je vieren. Daarom worden op de sociale mediakanalen leuke kiekjes, video’s en andere leuke weetjes uit de afgelopen jaren gedeeld. Ook komen er nog een paar verrassingen aan. Heb je zelf een leuke herinnering aan Stichting LOEK@YOU? Plaats dit dan op de sociale media en gebruik de hashtag #LOEKatYOU5jaar.

Gedurende het jaar start Stichting LOEK@YOU een aantal nieuwe diensten die wellicht interessant zijn voor u als lezer.

Als eerste start DE SPEELKAMER

DE SPEELKAMER is groepsbegeleiding voor kinderen tot 12 jaar die extra aandacht nodig hebben. Het vindt plaats op de woensdagmiddag, zaterdagochtend of zaterdagmiddag.

De schoolperiode doet een groot beroep op sociale en schoolse vaardigheden van kinderen. Het hebben van voldoende sociale en schoolse vaardigheden is dus enorm belangrijk! Niet ieder kind ontwikkelt zich volgens de norm. Soms duurt het wat langer of kost het wat meer moeite. Bij DE SPEELKAMER is er de mogelijkheid voor kinderen om op een ontspannen en leuke manier te werken aan het versterken van de sociale en schoolse vaardigheden. Onze speelspecialisten (pedagogisch professionals) begeleiden de kinderen door middel van spel en omgeving, want spelen = ontwikkelen. Kinderen zijn in kleine groepjes in beweging, spelen geregeld in het nabije bos, wroeten met de handen in het zand van de moestuinbakken en knuffelen met de dieren (konijntjes, kippetjes, gekko en hulphond).

Als tweede start DE VAKANTIEKAMER

De vakantie is niet voor elk kind fijn. De structuur van alle dagen valt dan namelijk weg. Bij de vakantiekamer krijgt een kind toch de structuur die het nodig heeft. In de vakantie komt iedere week een ander thema aan bod en aan de hand van dit thema worden leuke activiteiten gedaan. Men kan per dagdeel inschrijven om mee te doen.

Als derde start BOOST

Vanaf aankomend schooljaar hebben we een nieuw, uniek aanbod voor V(S)O en MBO-leerlingen in regio Veldhoven en omstreken, namelijk: BOOST!

Het betreft groepsbegeleiding in kleine groepjes gericht op sociale vaardigheden, persoonsgerichte leerstrategieën, zelfinzicht creëren, studievaardigheden versterken en het vergroten van zelfvertrouwen. Dit gaan we doen met activiteiten gericht op sport en spel, koken, ‘gewoon ontspannen’ en studiebegeleiding. Elke middag zullen er twee begeleiders aanwezig zijn om op zowel sociaal-emotioneel als op cognitief gebied ondersteuning te bieden, en om zo samen aan doelen te werken. We richten ons met name op leerlingen die een extra uitdaging hebben, zoals (kenmerken van) AD(H)D, ASS, hoogbegaafdheid en/of faalangst, leeftijd vanaf 12 jaar.  BOOST vindt elke middag plaats vanaf 14.30u.

Heb je interesse of ken je iemand die hier interesse in heeft? Laat het ons weten via info@lerenopeigenkracht.nl of bel naar 040 3046797

We hopen u snel een keer te zien bij Stichting LOEK@YOU