Fleur

Rol

Vrijwilliger bij LOEK@SUMMER en LOEK@WINTER

Over

Hoi! Mijn naam is Fleur ten Berge en ik kom uit Valkenswaard. In 2020 heb ik mijn HBO-opleiding pedagogiek afgerond. Op dit moment (2021) volg ik de premaster Orthopedagogiek aan de Universiteit van Utrecht. Volgend jaar (2021/2022) ga ik de master Orthopedagogiek doen en dan mag ik mezelf hopelijk juli volgend jaar (2022) eindelijk orthopedagoog noemen! Daarnaast werk ik al 2 jaar op een logeerhuis voor verstandelijk beperkte jongeren, in de flexpoule van Lunetzorg en bij KluppluZ op een groep voor gespecialiseerde groepsbegeleiding (4-12 jaar).

Ik ben vrijwilliger geworden bij Stichting LOEK@YOU nadat ik voor mijn 2e jaars pedagogiek stage bij de organisatie had gesolliciteerd. Sindsdien help ik jaarlijks met veel plezier een aantal dagen mee tijdens LOEK@SUMMER en LOEK@WINTER. Ik geniet er altijd erg van om te zien hoe de kinderen nieuwe contacten leggen en even lekker kunnen ontspannen tijdens de georganiseerde activiteiten. Het inspirerende aan het werken met kinderen vind ik dat kinderen altijd zo lekker zichzelf zijn. Ieder kind is uniek en heeft eigen talenten en kwaliteiten. Ik heb altijd al veel affiniteit gehad met kinderen die net even anders zijn dan de rest. Ik vind het vooral leuk deze kinderen te ondersteunen en begeleiden bij doelen die ze zelf graag willen bereiken. Het geeft mij dan ook veel voldoening wanneer ik de groei zie die kinderen doormaken, ook al zijn het soms maar kleine stapjes. Het is mooi om te zien dat Loek@you deze mogelijkheden biedt voor kinderen die het nodig hebben.

Wie weet komen we elkaar binnenkort eens tegen tijdens LOEK@SUMMER of LOEK@WINTER. Hopelijk tot ziens bij Stichting LOEK@YOU!

Groetjes Fleur