Herinneringen aan Frits

Op 30 juni 2021 is om 12 uur 27 onze vrijwilliger Frits overleden.

Vijf jaar geleden leerden wij Frits kennen. Zijn zoon deed mee aan LOEK@SUMMER een zomerprogramma bij ons. We raakten met Frits aan de praat en daarna is Frits eigenlijk nooit meer weggegaan. Frits werd een trouwe bezoeker van de maandelijkse ouderkamer. Het was fijn dat Frits kwam. Wij waren er voor hem en hij was er ook voor ons.

Later vertelde Frits van zijn eigen situatie die niet altijd makkelijk was maar Frits was meestal positief ingesteld. We verbaasden ons soms over zijn kracht en doorzettingsvermogen. Later maakte Frits kenbaar dat hij graag vrijwilliger bij ons wilde worden. Hij hielp ten alle tijden maar startte bij LOEK@SUMMER. Frits was de boodschappenman en zorgde dat er allerlei lekkers aanwezig was. Maar hij sprong ook geregeld bij, bij andere werkzaamheden. Als we het druk hadden, dan was Frits daar. Zo ging hij de appelflappen maar thuis afbakken toen de oven niet werkte. Hij reed een paar keer op en neer en zorgde dat het geregeld werd. En bij KERSTIVAL werd hij de kerstman en het paste hem precies! Het maakte Frits niets uit en hij had plezier. Hij vond het fijn om mee te doen.

Afgelopen jaar heeft hij bijvoorbeeld de thema’s van de ouderkamer mee bedacht en stond als vrijwilliger paraat ondanks dat hij het zelf zeker niet makkelijk had. Tussen de bestralingen door hielp hij nog tijdens de autopuzzeltocht in december. Afgelopen maand is Frits nog bij de ouderkamer geweest en wat fijn dat hij de nieuwe locatie van ons nog gezien heeft. We hadden het nooit verwacht dat dit de laatste keer zou zijn dat we Frits nog zouden zien.

We zijn er even stil van…..

Natuurlijk schieten woorden te kort, we missen hem.

Dag lieve Frits.