Dorinda

Rol

Vrijwilliger, vakspecialist, vrijwilligerscoördinator

Over

Mijn naam is Dorinda van Kuyck en ik ben geboren in Eindhoven. Van jongs af aan heb ik een enorme affiniteit gehad met kinderen en jeugd. Zo heb ik jarenlang mede de kindervakantieweek in Vaartbroek (Eindhoven) georganiseerd. Daarnaast geeft het positief ondersteunen van kinderen in ontdekken en zelfredzaamheid mij veel energie.

In 2011 ben ik aan de HSZuyd in Maastricht geslaagd als leraar basisonderwijs (PABO). Daarna ben ik van Maastricht naar Valkenswaard verhuisd. Daar woon ik momenteel samen met mijn man Jeroen en mijn drie kinderen, Loek, Teun en Guus.

Tijdens de jaren dat ik lesgaf in het (speciaal) basisonderwijs had ik een grote affiniteit met kinderen die extra ondersteuningsbehoeften hadden. Omdat ik geïnteresseerd was in de achtergronden van het gedrag ben ik de opleiding Toegepaste Psychologie in Leiden gaan doen. Deze opleiding heb ik gecombineerd met mijn werk als pedagogisch professional op een VVE (Vroeg Voorschoolse Educatie) locatie binnen de kinderopvang. Hier worden jonge kinderen met een diversiteit aan indicaties voorbereid op de basisschool.

In augustus 2023 ben ik afgestudeerd als toegepast psycholoog. Met veel enthousiasme ben ik in 2023 begonnen als vakspecialist bij stichting LOEK@YOU.  Ik kijk er naar uit om kinderen de individuele positieve aandacht te geven die ze verdienen, waardoor ze kunnen worden gezien zoals ze zijn met al hun talenten.

In mijn vrije tijd lees ik graag Scandinavische thrillers. Ook ben ik muzikaal geïnteresseerd. Ik heb jarenlang trompet gespeeld en ook wat gitaarlessen gehad. Paardrijden was mijn grote hobby in mijn jeugd en dit heb ik nog heel lang gedaan. Ik houd ervan om buiten te zijn en daar hobbymatig natuurfoto’s te maken. Verder vind ik het ontspannend om creatief bezig te zijn met o.a. schilderen en tekenen, zowel met als zonder mijn kinderen. Ik ben maatschappelijk erg betrokken, creatief, geduldig, eerlijk, empathisch en sta open voor nieuwe ervaringen en ideeën.

Graag maak ik binnenkort kennis met je. Zie ik je ook binnenkort bij Stichting LOEK@YOU?