Uitstroom van kinderen en jongeren naar werk, dagbesteding of school

School

School heeft LOEK@YOU benaderd. Er is geen diagnose, maar er zijn wel gedragsproblemen. Het kind wordt onderzocht door een andere partij.

Aanpak Stichting LOEK@YOU

De begeleider vanuit LOEK@YOU begeleidt het kind in de klas en geeft de docent handvatten in de omgang met het kind. In dit traject werken we nauw samen met alle partijen om de zorg zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. En ervoor te zorgen dat het kind niet uitvalt op school.

Dagbesteding

LOEK@YOU begeleidt een meisje van 12 jaar. Het meisje valt uit op (de middelbare) school. Waarom is niet duidelijk. Meerdere dingen zijn geprobeerd om uitval te voorkomen. Het meisje en haar ouders krijgen psycho educatie. Door middel van de methode Brainblocks hebben zij en haar ouders inzicht gekregen in de problematiek die speelt.

Aanpak Stichting LOEK@YOU

De orthopedagoog van LOEK@YOU heeft een sociaal emotioneel onderzoek gedaan bij het meisje. Hieruit blijkt dat ze op sociaal emotioneel niveau functioneert als een 4 jarige. Op dit moment is school niet haalbaar voor haar. Ze zit beter op haar plek bij een dagbesteding. Haar interesse ligt bij ICT. Ze wil graag websites maken. LOEK@YOU heeft in haar netwerk gekeken wat mogelijk een passende plek zou zijn. In Bergeijk is een fijne dagbesteding waar ze met computers kan werken en ook verder kan leren. LOEK@YOU zorgt voor een hele warme overdracht waarin de begeleiding stapje voor stapje wordt overgedragen naar een nieuwe coach.

Werk

LOEK@YOU begeleidt een jonge jongen. Hij is meerdere malen vastgelopen in het onderwijs en zit ruim 2 jaar thuis zonder onderwijs. Toen we hem leerden kennen was hij zo beschadigd dat hij zelfs zijn bed niet meer uit kwam. In beweging komen was heel erg moeilijk.

Aanpak Stichting LOEK@YOU

Door geen druk te leggen en hem veiligheid te bieden, te werken aan zelfvertrouwen en hem te volgen in zijn behoeften, maakt de jongen weer kleine stapjes vooruit. We nemen de tijd voor ZIJN proces. De jongen komt langzaam weer in beweging. Hij was zichzelf volledig kwijt. Hij wist niet meer wat hij leuk vond om te doen. Door de talentgerichte programma’s die LOEK@YOU aanbiedt, is hij erachter gekomen dat hij heel creatief is en graag met zijn handen werkt. Hij wil graag meubels leren maken. Daarom gaat hij naar een arbeidsleerplek, zodat hij zich hier meer in kan ontwikkelen. Hij wordt hierin begeleidt door de coach van LOEK@YOU, maar kan steeds meer op eigen benen staan.