Onze Stichting

Een helpende hand voor kinderen en jongeren met (leer)uitdagingen

Stichting LOEK@YOU is er voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met (meestal) een gemiddeld tot hoog IQ die problemen ervaren op school of zelfs zijn uitgevallen uit het onderwijssysteem. Onze missie is om deze kinderen en jongeren te ondersteunen bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarvoor bieden wij individuele, gezins- en groepsbegeleiding en creatieve therapieën. Onze begeleidingen vinden plaats in de regio’s Zuidoost Brabant en Noord-Limburg. Daarnaast bieden wij verschillende projecten aan voor mensen die extra aandacht nodig hebben (in de breedste zin van het woord).

Het verhaal achter onze stichting

Ons verhaal begint met een 10-jarige jongen die jarenlang vastliep in het onderwijssysteem en uiteindelijk volledig thuis kwam te zitten na een moeilijke periode van twee jaar. Beschadigd en ‘minder’ mens. Het systeem dat ‘de anderen’ voor hem bedachten, bood voor hem geen oplossing. Hij moest vooruit: duwend en trekkend door het systeem heen, totdat het niet meer ging. Opgebrand! Een heuse burn-out door overvraging. Helaas is deze jongen niet het enige kind waarvoor dit geldt. In Nederland zijn er duizenden kinderen, jongeren en jongvolwassenen die thuiszitten omdat er geen passend onderwijs voor hen beschikbaar is.

Ons doel, missie en visie

Onze stichting heeft de naam Stichting LOEK@YOU. LOEK staat voor Leren Op Eigen Kracht. Wij zien de kinderen en jongeren zoals ze zijn. We geloven dat ze willen leren wanneer de basisvoorwaarden kloppen en er voldoende welzijn is. Daarom laten we ze op hun eigen-wijze manier ontdekken en stimuleren we hun persoonlijke groei.

Bij Stichting LOEK@YOU hebben we als doel om:

Werkwijze

Bij Stichting LOEK@YOU geloven we in een samenleving waarin iedereen de mogelijkheid heeft om mee te doen. Daarom ontwikkelen en organiseren wij passende activiteiten en ondersteuning voor kinderen, jongeren en (jong)volwassenen die moeite hebben met school en/of het functioneren in het dagelijks leven. Ons aanbod omvat individuele, gezins- en groepsbegeleiding, creatieve therapieën en verschillende projecten.

Wil je meer informatie over onze activiteiten? Bezoek onze pagina’s over ons zorgaanbod en onze projecten voor alle details.

Open inloop

Maandelijks organiseren wij een open inloop voor geïnteresseerden, denk hierbij aan vrijwilligers, professionals en ouders. Tijdens deze open inloop kun je kennismaken met onze stichting en geven wij algemene informatie. De data van deze momenten zijn te vinden op onze sociale media en in het nieuwsoverzicht.

Als je over een specifieke casus wil praten met ons, dan kun je een kennismakingsgesprek aanvragen via info@lerenopeigenkracht.nl.

Ambassadeur

Peter Hulsen is ambassadeur van Stichting LOEK@YOU. Hij is verbinder, vooruitkijker, bevlogen, gedreven, belangenbehartiger, netwerker, werkt vanuit het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid aan de missie dat ieder kind in Nederland gezond en veilig kan opgroeien en zich kan ontwikkelen.

Gegevens van de stichting
Bankrekeningnummer: NL93INGB0007303804
KvK nummer: 65923316
RSIN nummer: 856318383

Stichting LOEK@YOU is een erkend stagebedrijf. We hebben erkenning voor:

Daarnaast begeleiden we HBO-studenten van opleidingen zoals pedagogiek en sociale studies.

SBB Leerbedrijf
ANBI